Psihoterapie online

În contextul pandemiei Coronavirus, măsurile de prevenție sunt importante pentru că sănătatea este importantă. Starea de bine fizică influențează starea psihologică și starea psihologică influențează sănătatea fizică.

Studiile din ultimii ani au demonstrat eficiența psihoterapiei online. Această formă de psihoterapie este recomandată persoanelor care simt un confort sporit al propriei case, luând în considerare criteriile de evaluare a grupelor de risc și a comorbidităților.

Studiile au demonstrat eficiența psihoterapiei online în cazul anxietății, comportamentelor și tiparelor de personalitate

Psihoterapia online se adresează și persoanelor care, din motive bine argumentate, găsesc în această modalitatea de intervenție, cea mai bună opțiune (ex: dificultăți de deplasare, se află în  altă localitate sau în altă țară).

Există însă și anumite limite, astfel încât, înainte de programarea ședinței de psihoterapie online, se recomandă o scurtă evaluare telefonică ce constă într-o discuție în vederea stabilirii celei mai bune variante de a beneficia de psihoterapie (vizita la cabinet/ psihoterapie online).

Psihoterapia online se desfășoară prin video call, după ce v-ați asigurat că vă aflați într-un cadru liniștit, securizant din punct de vedere al confidențialității și conexiunea la internet vă permite să beneficiați de ședința online.

Durata ședinței individuale este 45 minute/250 lei și durata ședinței de cuplu 80 minute/300 lei.