Psihoterapie de cuplu

Atunci când partenerii trec printr-un impas (conflicte, tensiuni, motive de despărțire/ divorț) sau pur și simplu vor să se redescopere sau să treacă la o nouă etapă a relației lor , apelează la psihoterapia de cuplu.

În prima etapă se realizează evaluarea relației de cuplu pe baza unui interviu structurat și prin apel la teste, metode standardizate și validate științific pentru care psihoterapeutul are licență de utilizare.

În faza a doua se realizează strategia optimă de intervenție, pe baza detaliilor și aspectelor particulare ale relației de cuplu.

Cei care apelează la psihoterapie de cuplu au în vedere și aspecte legate de interiorizarea elementelor de comunicare eficientă, asertivă, de negociere și luare a deciziilor precum și noi modalități de abordare a posibilelor conflicte.

Confidențialitatea procesului de psihoterapie este asigurată conform Codului etic și deontologic care se poate consulta pe siteul Colegiului Psihologilor din România.

Durata ședinței de psihoterapie de cuplu este mai mare decât în cazul ședinței individuale, astfel încât ambii parteneri să beneficieze de timp suficient și egal în demersul terapeutic. Durata ședinței este de 80 de minute/ 300 lei.