Psihoterapia integrativa

Psihoterapia integrativa este o abordare noua a psihoterapiei.
Aceasta integreaza si uneste elemente ce provin din diferite scoli de psihoterapie, venind in sprijinul clientului prin personalizarea strategiei terapeutice.
Psihoterapia integrativa afirma valoarea intrinseca a fiecarui individ. Este o psihoterapie unificatoare care raspunde in mod adecvat si eficient la persoana prin raportarea atat la afectiv cat si la comportamental, cognitiv, fiziologic precum si spiritual.
Psihoterapia integrativa ia in considerare si uneste punctele de vedere ale terapiilor centrate pe functionarea umana: psihanalitice, psihodinamice, centrate pe client, cognitiv -comportamentale, experientiale, analitic tranzactionale, gestaltiste, psihosomatice.
Pe scurt, terapia integrativa ofera terapeutului, prin studiul si unificarea teoriilor care stau la baza psihoterapiilor, posibilitatea de a crea impreuna cu clientul, strategia terapeutica personalizata, cea mai potrivita.
Psihoterapia integrativa promoveaza flexibilitatea si originalitatea abordarii clientilor, fara a reduce standardele de calitate. Scopul sau este acela "de a facilita integrarea, astfel incat calitatile persoanei, care exista si functioneaza in spatiul intrapsihic, interpersonal si socio-politic sunt maximizate, tinand cont de limitele fiecarui individ si conditiile exterioare"(Chiriac, 2010).
Psihoterapia integrativa aduce impreuna: psihoterapia cognitiv-comportamentala, psihoterapia rational-emotiva si comportamentala, psihoterapia experientiala, psihoterapia analitica, psihoterapia psihanalitica, somatoterapia, hipnoza si hipnoterapia, terapia gestalt, psihoterapia transpersonala, rezilienta asistata, tehnici de psihodrama.

Beneficiile psihoterapiei integrative sunt recunoscute atat in Romania cat si in afara granitelor tarii. Astfel, pe directoarele de specialitate de peste hotare este mentionat faptul ca Psihoterapia integrativa este una dintre cele mai eficiente forme de terapie iar stategiile sale au fost identificate in orice forma de terapie de succes.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.